Eksamen

Eksamen er den avsluttende prøven i videregående opplæring. Du får testet kunnskapen om alt du har lært, enten ved skriftlig, muntlig eller praktisk eksamen.

Fylkeskommunen har ansvar for å arrangere eksamen for elever i videregående skoler og for privatister og praksiskandidater som tar fag på videregående nivå.

Les mer om eksamen på Utdanningsdirektoratets nettsider

Hjelpemidler til eksamen

Hovedregelen er at alle hjelpemidler er tillatt, unntatt hjelpemidler som gjør det mulig å kommunisere med andre. For eksamen i norsk og fremmedspråk er heller ikke oversettelsesprogrammer tillatt.

Under eksamen fra og med våren 2018 er et utvalg nettbaserte hjelpemidler tillatt for alle. Enkelte fag har også tilgang til åpent internett. Datamaskinen din må være klargjort for den nye eksamensløsningen i Oppland for at du skal få tilgang til alle hjelpemidlene.

Oversikt over hjelpemidlene og informasjon om klargjøring av datamaskin samt andre forhold knyttet til eksamensløsningen finner du under Digital eksamen.

Eksamensdatoer

Dato for skriftlig eksamen finner du på Utdanningsdirektoratets sider og i Privatistweb. Dato for muntlig eksamen offentliggjøres på skolen for elever. Privatister får tilsendt dato for muntlig eksamen fra skolen etter oppmelding.

Særskilt tilrettelegging av eksamen

Har du spesielle utfordringer, er det mulig å s&