Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppfølgingstjenesten (OT)

Er du uten jobb eller skoleplass? Oppfølgingstjenesten arbeider med og for ungdom som har rett til videregående opplæring (ungdom under 21 år), og er behjelpelig med å formidle tilbud om opplæring, arbeid eller annen sysselsetting. Opplæringen og tiltak som tilbys skal så langt som mulig føre fram til formell kompetanse.

Oppfølgingstjenesten ved Lillehammer videregående skole

Leder for oppfølgingstjenesten i Lillehammer-regionen er Espen Larsen. Han har kontor på Lillehammer videregående skole avdeling Nord.

Ta kontakt med Espen Larsen

Hvem skal oppfølgingstjenesten hjelpe?

  • Ungdommer som ikke har søkt eller tatt imot opplæringsplass, eller har avbrutt opplæringen før den er ferdig.
  • Ungdommer som har tapt opplæringsretten som følge av at fylkeskommunen har fattet vedtak om bortvisning for resten av skoleåret på grunn av alvorlig reglementsbrudd.
  • Ungdommer som har tapt opplæringsretten som følge av at fylkeskommunen har fattet vedtak om heving av lærekontrakten fordi lærlingen i alvorlig grad har forsømt sine plikter.

Oppfølgingstjenestens oppgaver

Oppfølgingstjenesten skal kontakte alle ungdommer i målgruppen og være behjelpelige med å formidle tilbud om opplæring eller andre kompetansefremmende tiltak. Tilbudene varierer fra kommune til kommune. Opplæring og tiltak som tilbys, skal så langt som mulig føre fram til studiekompetanse, yrkeskompetanse eller grunnkompetanse innenfor videregående opplæring.

Oppfølgingstjenesten samarbeider med kommunale, fylkeskommunale og statlige instanser som også har ansvar for ungdom.

Sist oppdatert 07.07.2016
Fant du det du lette etter?