Skoleskyss i videregående skole

Her finner du informasjon om skoleskyss for elever i videregående skole.

Husk å søke om skoleskyss - hvert år

Alle elever i videregående skole som trenger skoleskyss til og fra skolen må søke om skoleskyss hvert år.

Dette gjelder både elever som har skyss i dag og som skal fortsette som elever neste år, og elever som går på 10. trinn i grunnskolen som skal begynne på videregående skole.

Det gjelder elever med ordinær skyss, skyss ved spesielle behov, skyss ved delt bopel, skyss til holdeplass og midlertidig skyss.

Søk via MinSkyss

Alle søknader om skoleskyss for videregående skole må legges inn av elevene selv via «MinSkyss» som er en nettbasert løsning. Her skal elevene opprette "sin side" og søke om skoleskyss.

Søk om skoleskyss i MinSkyss

Elevene må følge med på "sin side" i MinSkyss. Her får elevene svar på om de får skyss og hva slags skyss man får innvilget.

Brukerveiledning MinSkyss (PDF, 2 MB)

Rett til skoleskyss

Hovedregler:

• Eleven må bo minimum 6 km fra skolen for å få rett til skoleskyss.
  • Det forutsettes at eleven kan gå inntil 3 km til holdeplass.
  • Avstand mellom bopel og skole / bopel og holdeplass kan måles i innlandskart.
  • For flere spørsmål, ta kontakt med skolen din eller Opplandstrafikk i fylkeskommunen på te