Aksjonsdag Sierra Leone

Onsdag 8. november har elevene aksjonsdag for å samle inn penger til skolen vår i Sierra Leone.

Skolen i Sierra Leone - Klikk for stort bildeSkolen i Sierra Leone Umu Pyne

Elever ved skolen spiser lunsj - Klikk for stort bildeElever ved skolen spiser lunsj Umu Pyne Jenter i klasserommet - Klikk for stort bildeJenter i klasserommet Umu Pyne

Aksjonsdag for Sierra Leone

Lillehammer Secondary School i Moyamba-distriktet i Sierra Leone ble startet opp i 2006 finansiert av midler samlet inn av elever ved de videregående skolene i Lillehammer, Gausdal og Vinstra. I år er aksjonsdagen onsdag 8. november, og elevene skaffer selv jobber og betaler inn sitt bidrag på 300 kroner. I år regner komiteen på at det blir samlet inn 500 000 kroner i aksjonen.

Om prosjektet

Pengene som blir samlet inn skal gå til å drive skolen med 300 elever det neste året. Området skolen ligger i er fattig. Skolen er derfor gratis og elevene får tre måltider i uka.

Vannsituasjonen i området er prekær. Aksjonsgruppen håper at det også blir midler til å bore etter vann i nærheten av skolen det kommende året.

Sist oppdatert 15.09.2017