Storslått møte i Rouen

Elever fra Lillehammer vgs fikk møte dronning Sonja og Madame Macron i Rouen!

Lillehammer vgs har i mange år hatt utveksling med Lycée Corneille i Rouen. Denne franske skolen har i tillegg hatt en samarbeidsavtale med Norge om utdanning av norske videregående elever i 100 år. I forbindelse med dette jubileet var dronning Sonja og Madame Macron invitert.

20 av våre elever med fransk nivå 2 som fremmedspråk var verter for franske elever fra Lycée Corneille i vår. Nå i høst var det de norske elevene sin tur å dra til Rouen, her var de så heldige å få med seg 100-års jubileet til det fransk-norske utdanningssamarbeidet. I tillegg til prominente gjester fikk elevene mange spennende opplevelser som for eksempel D-dags strendene, kunstmuseet og katedralen i Rouen, en dag i Paris og ikke minst franske undervisningstimer. Det mest lærerike var kanskje likevel å bo i en fransk familie og lære seg både mer av kulturen og språket.
Turen var finansiert gjennom Trollmidler, så en stor takk til dem.
Sist oppdatert 28.11.2018