Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Informasjonsteknologi

Informasjonsteknologi 1

Programfaget tilbys på Vg2. 

Timer: 5

Vurdering: Standpunktkarakter. Muntlig-praktisk eksamen (lokalgitt).

Hovedområder

Nettsteder og multimedier
Utvikling og implementering av multimedieløsninger bestående av tekst, lyd, bilder, video og animasjoner. Samt utvikling og implementering av nettsteder. Her brukes programvare som photoshop, flash, mysql og dreamweaver.

Databaser 
Utvikling av databaser. Databaser er programmer for organisering av store mengder informasjon. Eksempel på en type database som man lager i dette kurset kan være: et system for et bibliotek for registrering av bøker, lånere, utlån og innlevering.

Digital samtid
Datateknologiens rolle i samfunnet. Her ser vi på hva datateknologi er hvordan den påvirker samfunnet og enkeltindividet. Andre temaer er datasikkerhet og etikk for bruk av informasjonsteknologi.

Informasjonsteknologi 2

Programfaget tilbys på Vg3. 

Timer: 5

Vurdering: Standpunktkarakter. Skriftlig eksamen (sentralgitt) eller muntlig-praktisk eksamen (lokalgitt).

Hovedområder

Multimedieutvikling

Planlegge og utvikle multimedieapplikasjoner ved å kombinere egne og andres multimedieelementer av typene tekst, bilde, lyd, video og animasjoner. vurdere og bruke relevante filformater for tekst, bilde, lyd, video og animasjoner, og vurdere multimedieprodukter med hensyn til brukergrensesnitt og funksjonalitet.

Planlegging og dokumentasjon
Hovedområdet handler om planlegging av IT-løsninger, og utvikling av disse etter gitte spesifikasjoner for å oppfylle brukernes behov. Videre dreier det seg om dokumentasjon og vurdering av IT-løsninger. Hovedområdet omfatter også utforming, dokumentasjon og vurdering av løsninger i forhold til retningslinjer for brukergrensesnitt.

Programmering
Enkel innføring i programmering. Programmering brukes for å lage programmer som skal løse spesielle problemer som standardpakkene ikke greier.

Arbeidsformer

Mye praktiske øvelser og innleveringer. Dette er et fag hvor man i stor grad lærer gjennom å gjøre. Det legges vekt på realisme, og at man i størst mulig grad lager løsninger på reelle problemer.

Hva kreves for å ta dette faget?

Ingen spesielle forutsetninger kreves. Egenskaper som kreativitet, nysgjerrighet og evne til å jobbe selvstendig kommer godt med i dette faget.

Muligheter faget gir

IKT-bransjen er den bransjen som vil vokse sterkest i årene som kommer og jobbmulighetene er svært gode. I tillegg er IKT-kompetanse svært etterspurt innenfor de fleste bransjer og fagfelt.

Sist oppdatert 01.12.2015
Fant du det du lette etter?