Kinesisk nivå 1

Lillehammer videregående skole, avdeling Sør tilbyr kinesisk som et programfag på Vg2. Kinesisk er verdens største språk, og ettersom landets økonomi har vokst mye det siste tiåret tror vi elever som har kunnskap om Kina og kinesisk vil ha mange fordeler i fremtidens næringsliv.

Kinesisk er ikke så vanskelig å lære seg som mange tror. Det finnes for eksempel ikke noe grammatikk, og tegnene er veldig systematisk bygget opp. Den største utfordringen er tonefallet, for ordene endrer betydning etter hvordan ordet uttales.

Man vil ikke lære flytende kinesisk i løpet av to år, men man vil lære mye om en kultur som er veldig forskjellig fra den europeiske. En elev sa: «Jeg vil lære meg å tenke på en helt annerledes måte». Les mer om faget i presentasjonen som du finner her.

Struktur i faget

Undervisningstimer: 5 timer per uke

Vurdering: Standpunktkarakter. Skriftlig eksamen (sentralgitt) eller muntlig eksamen (lokalgitt).

Aktuelle lenker

Lær mer om det kinesiske språket på BBCs nettsider

Læreplan fremmedspråk nivå 1

Sist oppdatert 19.01.2017