Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kommunikasjon og kultur

Innhold i faget

Å kommunisere er viktig for alle  mennesker. bilde 1  - Klikk for stort bildeVi har behov for å bli forstått og for anerkjennelse. Uansett hva vi gjør, eller ikke gjør, formidler vi et budskap til andre. Det kan være tekstmeldinger, chatting på nettet, skrive en stil til læreren eller sender et leserinnlegg til lokalavisa. Hvis du ikke vet følgende, kan du få svar ved å velge Kommunikasjon og Kultur.

  • Hvorfor snakker gutter og jenter forskjellig?
  • Hvor kommer slangen fra?    
  • Hva er retorikk?bilde 3 - Klikk for stort bilde

Det er ikke bare ved hjelp av ord og bilder vi kommuniserer, også klærne vi har på oss og måten vi bruker kroppen på, forteller omverdenen mye om oss.

Hva god kommunikasjon er og hvorfor det noen ganger oppstår misforståelser er mye av hva du vil lære om i dette faget. Det å kunne kommunisere godt med andre av samme eller ulik kulturbakgrunn blir mer og mer viktig. Du vil bli mer bevisst på egen språkbruk og flinkere til å få budskapet ditt klart fram, både verbalt og visuelt.

Hva er kultur?

Disse spørsmålene er blant annet noe av det du vil få svar på:

Er mat kultur? Musikk? Skole? Litteratur?

Hva er norsk kultur? Hva skjer med den norske kulturen og det norske språket når innvandrere bosetter seg her?

Kan reklame være kultur? Hvorfor skaper Muhammed-tegningene så stor oppstandelse?

I dette faget vil du få en forståelse for hva kultur er, alt fra ungdomskultur til kulturer fra andre land.

Faget Kommunikasjon og Kultur er et fag som ligger mellom språkfag, samfunnsfag og mediefag. Du vil lære å bli bevisst ikke bare på egen tilhørighet, men også kulturtilhørighet. Når man er trygg på egen atferd, hvordan man bør og kan kommunisere, blir man sikrere i samvær med mennesker med et annet kultursyn og kulturbakgrunn som du vil møte senere i studier, yrke og fritid. I den globaliserte verden vi lever, kreves det ny kunnskap om hvordan vi skal møte mennesker med annen kulturell bakgrunn enn vår egen.

Det er alltid spennende når kulturene møtes!

Kommunikasjon og kultur 1

Programfaget tilbys på Vg2

Timer: 5

Vurdering: Muntlig eksamen (lokalgitt)

Lenker

Kommunikasjon og kultur 1

Læreplan i kommunikasjon og kultur 1

Sist oppdatert 01.12.2015
Fant du det du lette etter?
Login for redigering