Breddeidrett 1

Om faget

Breddeidrettsfaget er et 5-timers programfag som i all hovedsak har et praktisk innhold. Faget passer for elever som har en interesse for og vil lære mer om trening og fysisk aktivitet. Det kreves ingen spesielle idrettslige ferdigheter for å velge faget.

Faget egner seg for flere typer elever. Det kan være for elever som ønsker å bruke faget for å prestere bedre i idretten sin, men det kan også være elever som ønsker å bruke faget som en arena for fysiske aktivitet. Noen elever kan også motiveres av fagets fokus på sosiale ferdigheter og fagets helsefremmende karakter.

Vurdering

Elevene vurderes opp mot kompetansemålene i faget ved å vise kunnskaper, ferdigheter og utvikling på treninsøkter og tester. Det blir gjennomført en teoriprøve i hver termin.

Elevene får standpunktkarakter og kan trekkes ut til muntlig-praktisk eksamen. Eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Kompetansemål i breddeidrett 1

Idrettsaktiviteter

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• demonstrere ferdigheter i minst én lagidrett og én individuell idrettsaktivitet
  • anvende regler og normer innenfor de valgte idrettene
  • gjennomføre ulike leikaktiviteter
  • gjennomføre rytmiske aktiviteter til musikk
  • vise evne til forpliktende samarbeid og fair play

Basistrening

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• gjennomføre trening av fysiske, psykiske og koordinative egenskaper
  • planlegge, gjennomføre og vurdere basistreningsøkter