Toppidrett 2 med fordypning i langrenn

Om faget

Toppidrett 2 er et 5-timers programfag. Undervisningen blir for det meste lagt opp som treningsøkter med teori bakt inn i øktene. Det vil bli noe undervisning med ren teori. Elevene får tett oppfølging av lærer med kompetanse i langrenn.

Vurdering

Elevene vurderes opp mot kompetansemålene i faget ved å vise kunnskaper, ferdigheter og utvikling på treningsøkter, tester og konkurranser. De skal også skrive og analysere sin egen treningsdagbok.

Det blir gjennomført én teoriprøve i hver termin.

Elevene får standpunktkarakter og kan trekkes ut til muntlig-praktisk eksamen. Eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Kompetansemål toppidrett 2

Treningsplanlegging

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• lage en utviklingstrapp for egen ferdighetsutvikling i spesialidretten
  • utarbeide planer i spesialidretten med utgangspunkt i idrettens krav og egen kapasitet
  • gjøre rede for relevante tester i spesialidretten
  • føre treningsdagbok og registrere resultater og observasjoner
  • analysere en treningsperiode med hensyn til gjennomført trening og måloppnåelse
  • utarbeide en plan for skadeforebyggende trening

Basistrening

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• vurdere hvilke basisegenskaper som er sentrale for prestasjonsutvikling i spesialidretten