Toppidrett 3 med fordypning i fotball

Om faget

Toppidrett er et 5-timers programfag. Undervisningen blir for det meste lagt opp som treningsøkter med teori bakt inni øktene. Dette vil i praksis innebære 2-3 fotballøkter ukentlig. Det vil bli noe undervisning med ren teori. Det vil bli tett oppfølging i faget i alle økter av lærer med kompetanse innen fotball.

Vurdering

Elevene vurderes opp mot kompetansemålene i faget ved å vise kunnskaper, ferdigheter og utvikling på treningsøkter, tester og kamper. Det blir gjennomført en teoriprøve i hver termin.

Elevene får standpunktkarakter og kan trekkes ut til muntlig-praktisk eksamen. Eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Kompetansemål toppidrett 3

Treningsplanlegging

Målet for opplæringen er at eleven skal kunne:

• analysert gjennomført trening i forhold til egne mål og resultater
  • gjøre rede for hvordan mediene fungerer, og hvordan en toppidrettsutøver bør opptre overfor dem

Basistrening

• videreutvikle ferdigheter til et høyere prestasjonsnivå i spesialidretten

Ferdighetsutvikling

• videreutvikle ferdigheter til et høyere prestasjonsnivå i spesialidretten
  • mestre ferdigheter i konkurransesituasjoner i spesialidretten
Sist oppdatert 25.05.2016