Toppidrett 3 med fordypning i langrenn

Om faget

Toppidrett er et 5-timers programfag. Undervisningen blir hovedsakelig lagt opp som treningsøkter med teori bakt inn i øktene. Det vil bli noe undervisning med ren teori. Elevene får tett oppfølging av lærer med kompetanse innen langrenn.

Vurdering

Elevene vurderes opp mot kompetansemålene i faget ved å vise kunnskaper, ferdigheter og utvikling på treningsøkter, relevante tester og konkurranser. De vurderes også gjennom føring og analysering av sin egen treningsdagbok.

Det blir gjennomført én teoriprøve i hver termin.

Elevene får standpunktkarakter og kan trekkes ut til muntlig-praktisk eksamen. Eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt.

Kompetansemål toppidrett 3

Treningsplanlegging

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• analysere gjennomført trening i forhold til egne mål og resultater
  • gjøre rede for hvordan mediene fungerer, og hvordan en toppidrettsutøver bør opptre overfor dem

Basistrening

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• videreutvikle basisegenskaper som er sentrale for prestasjonsutvikling i spesialidretten

Ferdighetsutvikling

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

• videreutvikle ferdigheter til et høyere prestasjonsnivå i spesialidretten
  • mestre ferdigheter i konkurransesituasjoner i spesialidretten