Kringsjåtunet

Kringsjåtunet er en ungdomspsykiatrisk behandlingsenhet for barn og unge mellom 12 og 18 år. Undervisningen ligger under Lillehammer videregående skole, mens behandlingen er underlagt Sykehuset Innlandet.

Skoleavdelingen på Kringsjåtunet

Kringsjåtunet har egen skole. Skoleavdelingen og opplæringsansvaret for elevene ligger under Lillehammer videregående skole, avdeling Nord.

Det er sju pedagogisk ansatte ved skoleavdelingen. De har ansettelsesforholdet sitt hos Oppland fylkeskommune, på lik linje med alle andre ansatte ved de videregående skolene i Oppland.

Skoleavdelingen er en del av et tverrfaglig team. Teamet fokuserer på hele mennesket, mestringspedagogikk, trivsel og trygghet. I skoletiden har ungdommene undervisning som blir tilpasset den enkeltes behov i samråd med hjemskolen.

Kringsjåtunet skoleavdeling:

Kringsjåtunet - Klikk for stort bildeKringsjåtunet

Undervisningsrom ved Kringsjåtunet - Klikk for stort bildeUndervisningsrom ved Kringsjåtunet

Inngangspartiet ved Kringsjåtunet - Klikk for stort bildeInngangspartiet ved Kringsjåtunet

Behandlingen er underlagt Sykehuset Innlandet

Behandlingsansvaret for ungdommene som er innlagt på Kringsjåtunet ligger under Sykehuset Innlandet.

Kringsjåtunet er en del av Barne- og ungdomspsykiatrisk døgnavdeling i Sykehuset Innlandet. Institusjonen ligger på Lillehammer og har vært i drift siden 1994. Kringsjåtunet har ni døgnplasser. Tre av plassene er reservert ungdommer med spiseforstyrrelser. Tilbudet er basert på samtykke.

Tverrfaglig team tilbyr utredning og behandling innen psykisk helsearbeid for barn og unge i alderen 12–18 år. Dette gjøres i samarbeid med familie, nettverk og skoleavdelingen. Søknad om plass går via den lokale barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikken (BUP).

Både før, under og etter oppholdet vil det være samarbeid med poliklinikken (BUP) og hjemskolen. Når det er nødvendig, er det også samarbeid med pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT), barnevernet og andre i ungdommens nettverk.

Barne- og ungdomspsykiatrisk døgnavdeling Kringsjåtunet, Sykehuset Innlandet:

• Telefon 06200

Vegbeskrivelse

Kringsjåtunet ligger i Gamle Kringsjåvegen 55, 2618 Lillehammer.

Ta av E6 ved Strandtorget og kjør opp mot sentrum. I andre lyskryss, ta til venstre gjennom tunellen. Kjør til høyre ved skilt merket Nordseter, og følg vegen videre oppover til rundkjøringen ved Kiwi-butikken. Kjør rett frem i rundkjøringen og oppover Nordsetervegen noen hundre meter. Ta deretter til venstre inn Gamle Kringsjåvei. Kringsjåtunet ligger i enden av vegen.

Sist oppdatert 07.09.2017