Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kjemikalieregistrering

Lillehammer videregående skole, avdeling Nord, har tilgang til et elektronisk arkiv med oversikt over alle kjemiske stoffer som benyttes, EcoOnline.

Stoffkartotek - kjemikalieregistrering

Det er viktig at alle HMS-datablader for kjemiske stoffer som vi bruker blir registrert og lagt inn her.

Det er enkelt å få tilgang til skolens stoffkartotek. Her er alle HMS-sikkerhetsdatablader lagt inn. Det hjelper oss med å oppfylle lovpålagte krav til stoffkartotek og til kjemikalieforskriften.

Datablader som ligger i dette arkivet, og som blir endret eller revidert av produsent, importør eller omsetter, vil automatisk bli oppdatert. Dette sikrer at skolens HMS-datablad til enhver tid er oppdatert.

Rettigheter i stoffkartoteket ECOonline

Alle har lesetilgang og kan skrive ut databladene som er registrert. inn nye produkter i OFKs base. Ivar Vingnesengen er administrator på Lillehammer videregående skole, avdeling Nord.

Når du har klikket på knappen over, kommer du rett inn i skolens stoffkartotek. Du kan skrive inn et stoff, eller du kan velge avdeling i menyen til venstre. Da kommer alle kjemikalier som er lagt inn på valgt avdeling i det lokale arkivet til syne. Klikk på det kjemikaliet du ønsker å se på, og deretter på fanen HMS-datablader.

Får du opp en kortversjon av databladet og ønsker full versjon, trykker du på adressen i første linje i kortversjonen opplastet HMS-datablad. Skal du ha utskrift av datablad i kortversjon, klikker du på PDF-ikonet i høyre hjørne. Datablad i fullversjon åpnes og skrives ut på vanlig måte.

HMS-perm

I tillegg er det på hver avdeling på avdeling Nord en perm i papirversjon som inneholder datablader over alle kjemiske stoffer som brukes på avdelingen. Registrering av alle kjemiske produkter i det elektroniske arkivet krever stadig oppdatering. Si fra om det er noe som mangler.

Sist oppdatert 29.04.2015
Fant du det du lette etter?