Skolens historie

De tre videregående skolene på Lillehammer ble i 2014 slått sammen til en felles skole, og består i dag av to avdelinger – Sør og Nord (tidligere Vargstad). Utdanningsprogram fra tidligere avdeling Mesna har nå flyttet til avdeling Sør eller Nord. I sum har skolen et bredt utdanningstilbud, og samlet er vi Opplands største videregående skole.

Skolested Sør

Da skolen ble åpnet i 1849 holdt den til i Kjølstadgården, og het Lillehammer Middel- og Realskole. Navnet ble endret til Lillehammer Lærde- og Realskole i 1854, og i 1858 etablerte skolen seg i nytt bygg midt i byen. Fra 1869 het den Lillehammer offentlige Skole for den høyere Allmenutdannelse.

Fra 1900 var navnet Lillehammer kommunale høyere Allmenskole, og fra 1950 Lillehammer interkommunale høyere Allmenskole. Fra 1964 til 1976 var navnet Lillehammer Gymnas, før skolen fikk navnet Lillehammer videregående skole. Som navneendringene viser har skolen opp gjennom historien vært kommunal, statlig, interkommunal og fylkeskommunal. Fra 1. februar 2016 har skolen fått utdanningsprogrammene Restaurant og matfag og Service og samferdsel i tillegg til studiespesialiserende utdanningsprogram.

Skolested Nord

Avdeling Nord het Vargstad videregående skole fram til februar 2014. Skolen ble åpnet i nyoppussede lokaler i 1996. Det var et resultat av sammenslåing av de videregående skolene Nordre Ål og Nybu.

Nordre Ål videregående skole hadde sine lokaler på samme sted fra 1969. Det var en videreføring av Lillehammer og Fåberg yrkesskole som åpnet i Fåberggata i 1949, og som hadde hatt midlertidige lokaler andre steder i byen fra 1947.

Nybu videregående skole flyttet til Nordre Ål fra Bryggerikvartalet, der skolen hadde hatt tilhold fra 1989. Opprinnelig startet denne skolen som Gudbrandsdalens husflidsskole i Nybu i 1947.

Nordre Ål videregående skole hadde et bredt tilbud innen studieretning for håndverk og industri, mens Nybu videregående skole hadde studieretning for formgivningsfag.

I dag har skolen utdanningsprogrammene Elektrofag, Bygg og anleggsteknikk, Teknisk og industriell produksjon, Design og håndverk og Helse og oppvekst. I tillegg har skolen påbygg-klasser for elever som ønsker å få studiekompetanse.

Sist oppdatert 23.02.2016