Kjære alle avgangselever ved Lillehammer Videregående skole.

Folkehelseinstituttet anbefaler at russen vaksinerer seg mot «smittsom hjernehinnebetennelse», da ungdom har særlig høy risiko for smitte.

«Smittsom hjernehinnebetennelse» er en meget alvorlig sykdom, som ikke sjeldent har dødelig utgang. Sykdommen opptrer i to former, som hjernehinnebetennelse (meningitt) og som blodforgiftning (sepsis), eller som kombinasjon av de to.  Begge former er alvorlige, men blodforgiftning er særlig alvorlig og kan ha dramatisk sykdomsutvikling i løpet av få timer.

Tett samvær under russefeiringen gjør at russen er spesielt utsatt for «smittsom hjernehinnebetennelse».  Sykdommen smitter ved nærkontakt, spesielt gjennom utveksling av spytt. Friske ungdommer har oftere meningokokker i halsen enn andre. Få av disse ungdommene blir syke, men de kan smitte andre. Deltagelse i aktiviteter med tett samvær med andre ungdommer over flere dager, festing, høyt alkoholinntak, deling av flasker og sigaretter, aktiv eller passiv røyking og lite søvn kan øke risikoen for smitte, og for at sykdommen får et alvorlig forløp.

Vaksinen inngår ikke det faste vaksinasjonsprogrammet for barn og unge. Vaksinasjonen er et ekstratilbud til elever som er russ dette skoleåret.

Vaksinasjonen vil bli utført av helsesykepleiere her på skolen. Det tar minimum 2 uker fra vaksinen settes til optimal beskyttelse. Beskyttelsen varer i minst 5 år.

Hver enkelt elev som ønsker vaksine må skrive seg på liste, samt krysse av for hvilken vaksineringsdag man ønsker.

Påmeldingsliste legges i servicetorget og påmelding må være innen: Mandag 18.01.2021

Datoer du kan velge mellom:

Sør:  03.02.2021  eller 07.04.2021

Nord:  04.02.2021  eller 08.04.2021

Vi tar ut gruppevis fra klassene til vaksinering.

For å kunne bestille riktig antall vaksiner, må vi ha bindende påmelding. Dvs. at vaksinen må betales via vipps samtidig som du melder deg på. Betaling = påmelding.

Vaksinen koster 500 kr. VIPPS NR.: 582107

De som ønsker vaksine utenom satte datoer, henvender seg til Lillehammer helsestasjon (Må påberegnes konsultasjonsgebyr)

Les mer om vaksinen på fhi.no

Har dere spørsmål, ta kontakt med:

Ingrid Wangen Hånsnar, Helserådgiver/ Helsesykepleier avd. Nord.

Tlf: 906 92 692   Mail: Ingrid.wangen.hansnar@oppland.org

Vibeke Albrigtsen, Helserådgiver/ Helsesykepleier avd. Sør.

Tlf.: 476 91 294     Mail: Vibeke.Albrigtsen@oppland.org

Klikk for stort bilde Folkehelseinstituttet