På besøk i Høyesterett

Tirsdag 3. desember var rettslæreklassen på Vg3 i Oslo for å overvære deler av en straffesak i Høyesterett.

Rettslæreklassen på Oslo-tur

Tirsdag 3. desember reiste rettslæreklassen på Vg3, med lærer Thale, grytidlig av gårde til Oslo. Først skulle de overvære deler av en straffesak i Høyesterett, deretter skulle de delta på et undervisningsopplegg på Nobels fredssenter.

Fikk møte høyesterettsdommer

Klassen var også så heldige å få treffe høyesterettsdommer, Cecilie Østensen Berglund, som tok seg tid til å fortelle litt om en dommers arbeidshverdag. Hun gikk inn på spennvidden i saker de jobber med og fortalte morsomt om et par saker av det mer uvanlige slaget. I lunsjpausen fikk klassen en interessant omvisning i bygningen med mer informasjon om hvordan ulike rettssaker forløper, interiøret i bygningen og andre kuriositeter.

Besøkte Nobels fredssenter

På Nobels Fredssenter var elevene med på et undervisningsopplegg om seksualisert vold med utgangspunkt i fjorårets nobelprisvinnere. Et alvorlig tema, men opplegget var engasjerende og tankevekkende, og ble en liten forsmak på emnet menneskerettigheter som Vg3 starter med på nyåret.

Les mer om saken på vår Facebook-side